Viktig debatt om medisinering og ADHD

"Dop til geniale gründerbarn" er overskriften Håkon Haugli har valgt på sin kronikk i E24.no

"Richard Branson (Virgin) og Ted Turner (CNN) har ADHD. Hadde de vokst opp i Norge i dag, er det ikke usannsynlig at de hadde gått på kraftige medisiner." Slik starter kronikken til Håkon Haugli på nettavisen E24.no

Viktig debatt om medisinering og ADHD
Håkon Haugli

Hauglis utgangspunkt er FNs bekymring rundt situasjonen med økning av medisinering av barn i Norge. Han viser blant annet til medieomtaler som viser at dobbelt så mange barn i alderen 0-19 år får medisiner for ADHD sammenlignet med seks år siden.

Haugli tar tak i en viktig og vanskelig debatt som forhåpentligvis vil gi ringvirkninger til hvordan denne problematikken blir håndtert i Norge. Det er viktig å merkse seg at mange av syptomene/tegnene på ADHD er sammenfallende med syptomer/tegn hos barn som opplever rusproblem og/eller psykisk sykdom i hjemmet.

Les hele Håkon Hauglis kronikk i E24 her!

Håkon Haugli har også sendt inn spørsmål om Norges oppfølging av FNs bekymring til helseministeren. Helseminister Strøm-Erichsen svarer på Hauglis spørsmål i stortinget mandag 14.mars fra ca kl 12.00. Du kan se overføring av møtet på stortinget her.

Share